“Vi skal jo for pokker ikke have større ulighed i Danmark”

lizette_riisgaard01LO-formand Lizette Risgaard fejrer torsdag sit første år som LO-formand. Det gør hun med en bandbulle til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

– Jeg vil kæmpe indædt imod regeringens 2025-plan og skattelettelser. Vi skal jo for pokker ikke have større ulighed i Danmark. Vi skal heller ikke gå senere på pension, for en rengøringsassistent eller gulvlægger kan da ikke holde til at arbejde i 60 år.

Lizette Risgaard er klar i spyttet. Torsdag kan hun fejre et-års-jubilæum i spidsen for LO. Det er præcis et år siden, at hun på LO-kongressen storsejrede over soldaternes formand Flemming Vinther.

– Det er gået lynhurtigt, og det har været travle og hårde arbejdsdage. Men alt i alt vil jeg betegne det som et godt år, hvor hele den nye LO-ledelse med fire næstformænd er kommet godt fra start, og hvor hele fagbevægelsen er blevet stærkere, fordi forbundene samarbejder. Vi er et godt hold, siger hun til avisen.dk.

Flere store aftaler
Lizette Risgaard gik til valg på at skabe større synlighed omkring fagbevægelsen. Det skulle være tydeligere, at fagbevægelsen spiller en rolle og har indflydelse på samfundet. Når hun selv skal sige det, er det lykkedes meget godt.

– Vi har blandt andet forhandlet to trepartsaftaler om flere praktikpladser og integration af flygtninge på arbejdsmarkedet på plads, fastslår hun.

Og selvom hun er på god aftalefod med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), tier LO-formanden ikke, når hun er uenig med regeringen. Og det er hun tit, griner hun.

– Investeringer i uddannelser er bare så vigtigt. Og det samme er investeringer i et bedre arbejdsmiljø. Det glemmer regeringen fuldstændigt. I det hele taget hænger deres arbejdsmarkedspolitik ikke rigtig sammen, siger Lizette Risgaard.

Samarbejder med alle
LO-formanden har andre kindheste til Lars Løkke. Hun ønsker sig bestemt ikke et samfund, hvor kontanthjælpsmodtagere står uden tag over hovedet og risikerer at bo i campingvogne, fordi regeringens kontanthjælpsloft skaber fattigdom.

Og hun tordner i mod forslaget fra en rigmandsdansker om at etablere gated communities, altså indhegnede rigmandsghettoer med vagter. Det er en samfund, som milliardæren Réne Sindlev arbejder på at opføre syd for København.

Risgård er forarget over, at en erhvervsmand med danske rødder overhovedet vil importere den slags ideer fra udlandet.

– Forhåbentlig vil de fleste danskere ryste på hovedet over sådan en ide med indhegnede boligområder for styrtende rige mennesker. Der er slet ikke tradition for sådanne boligområder med vagter herhjemme, og det vil vi ikke have, fastslår Lizette Risgaard.

Stod det til hende, ville Lars Løkke skrotte kontanthjælpsloftet for ikke at kaste tusindvis af børnefamilier ud i fattigdom. Men selvom hun giver Lars Løkke Rasmussen en bandbulle, gør hun det også klart over for Avisen.dk, at LO-fagbevægelsen samarbejder med Venstre som med alle andre partier.
– Jeg har et udmærket samarbejde med alle partier. Vi mødes med alle partier, og det er vigtigt for mig at sige, at fagbevægelsen skal udøve indflydelse alle steder, siger hun og tilføjer, at det handler om medlemmernes interesser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*