Uddrag fra politiets døgnrapport

RØDBY: Brand i etageejendom

Fredag morgen klokken 7.37 fik politiet en anmeldelse om en brand på Kongeleddet i Rødby. Brandvæsen og patruljen ankom til adressen kort efter og kunne se, at det brændte i en lejlighed på 2. sal. Klokken 7.47 var den enlige person i lejligheden evakueret, og kort tid efter havde brandvæsenet også fået slukket branden. Beboeren – en 59-årig mand – var slemt forbrændt og blev derfor overført til Rigshospitalet, hvor det viste sig, at forbrændingerne var så voldsomme, at han senere døde af skaderne.

STUBBEKØBING: 77-årig låst inde på badeværelse

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog i dag kl. 09.08 anmeldelse om hjemmerøveri mod en 77-årig kvinde, på hendes bopæl på Jernbanevej i Stubbekøbing. To gerningsmænd trængte ind på den forurettede kvindes bopæl, omkring kl. 02.30 – 03.30, efter at have opbrudt et vindue. Kvinden blev låst inde i et badeværelse, hvorefter gerningsmændene gennemsøgte huset for værdier og forsvandt fra stedet. Der foreligger ikke oplysninger om flugtrute eller flugtmåde. Udbyttet ved røveriet er nogle smykker og et mindre kontant beløb. Forurettede er ikke kommet fysisk til skade. Der er sparsomme signalementer af de to gerningsmænd, der begge beskrives som yngre mænd, ca. 165-170 cm høje, begge iført cowboybenklæder og mørke hættetrøjer. De talte gebrokkent dansk til forurettede, men talte et udenlandsk sprog sammen. Politiet søger vidner, der i tiden fra midnat til omkring kl. 05.00 i morges, har opholdt sig området omkring Jernbanevej i Stubbekøbing og som har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer. Politiet kan kontaktes på 114.

NAKSKOV: 19-årig sigtet for trusler på livet

Han blev pillet ud af bussen til Maribo, og så blev han kørt til stationen i Nakskov og afhørt og sigtet. En 19-årig mand fra Holeby trådte langt over stregen, da han fredag – i en telefonsamtale med sin underviser på en uddannelsesinstitution i Nakskov – flere gange gentog, at han ville smadre to af underviserne, og han sagde, han ville medbringe kniv efter weekenden og at ”det bliver sådan noget amerikansk pis med sværd og hele lortet”. Efter samtalen steg den 19-årige på en bus mod Maribo. En patrulje fik standset bussen, og så blev den 19-årige altså taget med på stationen til afhøring, og han blev sigtet for trusler på livet.

NYKØBING: To prøvede at stjæle knallert

Politiet blev lørdag klokken 1.38 kaldt til Skovalleen i Nykøbing, hvor en mand tilbageholdt to unge fyre, der havde forsøgt at stjæle hans knallert. Knallertejeren var blevet tilkaldt af noget støj og havde fundet de to fyre i færd med at pille ved hans knallert. Det var en 17-årig fyr fra Fredensborg og en 15-årig fra Nykøbing, og de blev begge anholdt klokken 1.50 og sigtet for knallerttyveriet. Efter en kort afhøring på politistationen blev de løsladt igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*