Politikere til Thulesen Dahl: Bland dig udenom lurende storkonflikt

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har kastet sig ind i de højspændte overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte og talte især lærernes sag.

Lærerne er ”nøglen” til at få løst op i forhandlingerne, så Danmark undgår en storkonflikt, og derfor bør arbejdsgiverne i det offentlige komme lærerne ”i møde” i forhandlingerne, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Det er højst usædvanligt, at en partiformand fra et af Folketingets største partier går så konkret ind og blander sig i igangværende overenskomstforhandlinger, og Thulesen Dahl mødes nu med kritik fra flere af sine kollegaer.

– Det, Kristian Thulesen Dahl gør ved at kommentere, er selvfølgelig utidig indblanding, for i den danske model er det arbejdsmarkedets parter, der forhandler, og det er faktisk okay, at det kan gå i hårdknude, siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til TV2.

Det Konservative Folkepartis finansordfører, Rasmus Jarlov, er helt på linje med S-formanden.

– Det er forkert som politiker at gå ind på den måde at blande sig så konkret i forhandlingerne og sige, at der er en bestemt gruppe ansatte, som skal have bedre arbejdsforhold, sagde Rasmus Jarlov torsdag aften i ”Debatten” på DR2 om Thulesen Dahls udtalelser.

– Det er vigtigt, at man lader det være forhandlinger, hvor arbejdsgiverne bliver tvunget til at betale det, der skal til for at få den arbejdskraft, de har brug for, sagde Rasmus Jarlov.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har samme appel:

– Det er vigtigt, at vi fra Folketingets side – og jeg sidder der selv – ikke blander os i denne konflikt, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2.

Redaktionens kommentar:
Undskyld, men er hovedforhandleren og lock-outmageren ikke en minister og dermed politiker?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*