Frifindelse af sygeplejerske ankes til Landsretten

Anklagemyndigheden insisterer på, at en afdelingssygeplejerske skal straffes for, at hun ikke formåede at stoppe en underordnet sygeplejerskes drabsforsøg og mulige drab på en stribe patienter.

I sidste måned valgte Retten i Nykøbing F at frifinde den 50-årige afdelingssygeplejerske. Men i går oplyste Statsadvokaten i København, at dommen er anket til landsretten.

Den tiltalte var leder af den afdeling på sygehuset i Nykøbing Falster, hvor den nu dømte sygeplejerske Christina Alstrup Hansen arbejdede.

I retten erkendte den tiltalte at hun undlod at reagere, selv om en af hendes medarbejdere på et tidspunkt sagde, at hun mistænkte Hansen for at slå patienter ihjel.

“Jeg tænkte, at det var en usædvanlig melding, men det var jo ikke sådan, jeg så Christina, og jeg formodede, at det bundede i noget personligt fnidder og intriger, for dem var der så rigeligt af”, sagde den tiltalte ifølge TV Øst.

Anklager Michael Boolsen havde krævet afdelingssygeplejersken idømt fire måneders fængsel. Forsvarer Thomas Hess-Petersen gik efter frifindelse – eller maksimalt en bøde på 10.000 kroner.

Men et flertal i byretten valgte altså helt at frifinde den 50-årige for grovere og gentagen forsømmelse og skødesløshed, sådan som anklagen lød.

Det skriver metroxspress i dag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*