1,5 million lønmodtagere får ny stærk stemme

LO og FTF har i dag på de to hovedorganisationers ekstraordinære kongresser truffet en historisk beslutning om at oprette en ny, fælles hovedorganisation. Dermed får 1,5 million lønmodtagere i Danmark en ny stærk fælles stemme.

De delegerede fra de to kongresser mødes fredag eftermiddag til stiftende kongres for den nye hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere.

– Det er en historisk dag for dansk fagbevægelse. Fagbevægelsen bygger på ideen om, at vi står stærkere, når vi er sammen. Det er det fællesskab, vi nu bygger videre på. Der er meget mere, der samler os end skiller os, og det vil medlemmerne mærke i form af bedre resultater, siger LO-formand Lizette Risgaard.

– Det her er en rigtig god nyhed for alle de medlemmer, der ønsker sig job til alle, kvalitet i velfærden og et godt arbejdsliv. En ny hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere vil både styrke lønmodtagernes politiske indflydelse og forhandlingskraften i overenskomstsystemet, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

På begge de to ekstraordinære kongresser krævedes 2/3 flertal for at gå videre mod en fælles hovedorganisation.

Hos FTF stemte 71,4 procent af de delegerede for.
Hos LO stemte 389 af de 400 delegerede for, mens 11 stemte blankt eller imod.

Den stiftende kongres finder sted i Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense kl. 14.00, hvor de delegerede formelt stifter den nye hovedorganisation og besætter dens formandskab og de politiske organer. Der vil være adgang for pressen.

Stiftelsen af den nye, fælles hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere er med virkning fra 1. januar 2019. Indtil da fortsætter LO og FTF som hidtil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*