Banedanmark misinformerer – Giver strejken skylden

Banedanmark giver de strejkende skylden for, at der ikke kører tog, hvis der kommer konflikt, men glemmer at fortælle, at man selv har lockoutet langt de fleste arbejdere.

Hvis overenskomstforhandlingerne ender med strejke, så bliver der lukket ned for stort set al offentlig togtrafik. Sådan lyder udmeldingen fra Banedanmark, som på forsiden af sin hjemmeside alene lægger skylden på de ansattes strejke. Det sker under overskriften: “Strejke kan standse togtrafikken i Danmark”. Det skriver Dagbladet Arbejderen i dag.
Historien er nået til TV2, DR og de store landsdækkende og lokale aviser, og det er faldet de ansatte for brystet.
– Banedanmark placerer ansvaret forkert. Fakta er, at det er Banedanmark selv, der sætter hele infrastrukturen ud af kraft med sin historisk og agressive lockout. Det er fuldstændig misvisende at sige, at det er jernbanearbejderne skyld, at der ikke kører tog under en eventuel kommende konflikt, siger Henrik Horup, formand for Dansk Jernbane Forbund, til Arbejderen.

Dansk Jernbane Forbund har sammen med HK Trafik & Jernbane til sammen udtaget 240 medlemmer til strejke.
– Strejkevarslerne ville selvsagt besværliggøre togdriften, men ikke lukke togdriften helt ned. Det er Banedanmarks lockout af de øvrige ansatte, der resulterer i, at togdriften nu bliver lammet helt, uddyber formanden.
I alt har Banedanmark lockoutet mere end tre gange så mange ansatte, som de to fagforeninger har udtaget til strejke, nemlig 795.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*