Tibetkommision fik aldrig adgang

Sagen om Tibetkommissionen tager nu en ny drejning.

Tibetkommissionen blev nedsat for at undersøge, om ansatte i Udenrigsministeriet kunne drages til ansvar for ulovlige ordrer om at stoppe fredelige demonstrationer under det kinesiske statsbesøg i København i 2012 og 2013.
Skylden herfor endte hos to mellemledere i Københavns Politi.

I P1 Orientering kom det i onsdags frem, at Udenrigsministeriet lå inde med flere former for backup af slettede e-mails fra eksempelvis fratrådte ministrer og embedsmænd, der kunne være relevante for kommisionens undersøgelse og konklusioner, men som kommisionen aldrig fik adgang til.

P1 programmet har erfaret, at Tibetkommisionen heller aldrig fik udleveret e-mails fra Statsministeriets backupsystem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*