At tænke sig

LA og Samuelsen lader sig udsætte for hån, spot og latterliggørelse for at kunne sætte sig i en ministerbil. Anders Samuelsen er blevet udenrigs- og EU -minister selvom han stemte for en udmeldelse af EU-samarbejdet. Merethe Riisager bliver undervisingsminister og skal forsvare en Folkeskolelov, som hun er så inderlig imod, samtidig med, at hun gerne ser privatskolerne blomstre over hele landet. Ole Birk Olesen, som er gået kraftigt ind for at afskaffe betalingen over Storebælt, er blevet trafikminister og skal nu forsvare, hvorfor betalingen på Storebælt skal opretholdes. Samtidig skal han stå i spidsen for en sag mod UBER, som han så varmt har anbefalet. Samuelsens søster Mette Borch, er blevet kultur- og kirkeminister, som skal forestå salget af TV-kanalerne DR og News, eller i det mindste skære i budgetterne som led i “Trekløverets” privatisering eller komkurrenceudsættelse.
Sidst men ikke mindst skal den folkekære, sympatiske og vellidte Thyra Frank være med til at skære i pengene til pleje, omsorg og bedre forhold for ældre og syge. Thyra Frank er måske medtaget fordi, der skulle være lige mange mænd og kvinder i LA´s ministerhold og for at få en alt, alt for lille offentlig vækst i den offentlige sektor til at glide ned hos vælgerne. Men så dummer er vælgerne givetvis ikke. Det kunne vel mere tyde på, at Samuelsen ikke har turdet sætte “kuglestøderen” på ministerliste, da Joacim B. Olsen er en aldeles upopulær og kontroversiel politiker, som heller ikke ret mange på “Borgen ” synes om.
“Trekløver regeringen” vil spare kraftig på erhvervsuddanneserne og på SU- ydelserne. De tre partier vil have flok længer ud på arbejdsmarkedet(udskydelse af pensionsalderen), så der bliver råd til en finansiering af skattelettelser til virksomheder og de rige. Undskyldningen er en øget vækst, selvom denne tese aldrig er blevet bevist. Den offentlige sektor skal konkurrenceudsættes -et andet ord for privatisering- for at sparepenge.
Mig bekendt ,koster det også kommunerne penge at betale private for de ydelser, så hvor besparelsen ligger forstår jeg simpelt ikke. Tværtimod har det vist sig, at når de private virksomheder ikke tjener nok, lukker de bare, så de ældre og syge igen skal betjenes af det offentlig. Så hvor besparelserne ligger i at konkurrenceudsætte den offentlige service er for mig en gåde! forklaring ønskes!

Børge Eibye

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*