OK 2017: Så er forhandlingerne i Industrien skudt i gang

Onsdag blev der taget hul på forhandlingerne om nye overenskomster på industriens område, der omfatter omkring 230.000 ansatte på cirka 6.000 virksomheder landet over. Det sker i lyset af, at det efter nogle kriseår igen går godt på virksomhederne med vækst og nye private arbejdspladser.

Forhandlingerne om blandt andet nye aftaler om løn, uddannelse og muligheder for tilbagetrækning blev skudt i gang på et pressemøde i Industriens Hus i København, og de fire topforhandlere sigter mod at gøre forhandlingerne færdig inden 7. februar.

Claus Jensen, formand for CO-industri, lagde vægt på, at det går godt ude på virksomhederne og pointerede, at han forventer mere til medlemmerne denne gang.

Gode tider skal kunne ses på lønnen

– Vi har vist solidaritet og været afdæmpede i forhold til udgiftsudviklingen. Men det går meget bedre for danske virksomheder, og det skal forhandlingernes resultat meget gerne afspejle, sagde han og pointerede, at blandt andre vigtige krav er efteruddannelse og ordninger for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad, pegede også på, at det går godt på virksomhederne.

– Der er skabt mange nye private arbejdspladser, og vi er kommet et godt stykke hen ad vejen i forhold til konkurrenceevnen. Vores ambition er at blive ved med at skabe vækst, arbejdspladser og stærkere konkurrenceevne, der skaber velstand og velfærd, sagde Karsten Dybvad.

Udover Claus Jensen og Karsten Dybvad er der to andre topforhandlere: Mads Andersen, næstformand i CO-industri og formand for 3F’s Industrigruppe, samt Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI.

Virksomheder glemmer efteruddannelse

På pressemødet slog Mads Andersen fast, at der er god grund til at blive ved med at forbedre mulighederne for efteruddannelse.

– Vi kan se, at der er fremgang på selvvalgt uddannelse, mens den efteruddannelse, arbejdsgiverne skal stå for, er faldet, sagde han.

I perioden op til forhandlingsstart har Mads Andersen gjort et stort benarbejde for at få styr på ønskerne til nye overenskomster fra de godt 100.000 medlemmer af 3F’s Industrigruppe. Der er kommet en lang række forslag ind, og han peger på, at seniorordninger og uddannelse er områder med høj prioritet.

– Det skal være muligt at trappe ned, når man er oppe i årene og er slidt af et langt arbejdsliv, siger han.

Hvad angår uddannelse handler om at få flere faglærte, og at folk, der har brug for nye kompetencer, kommer på efteruddannelse.

– Især i disse år, hvor robotterne vinder frem, og ny teknologi kommer hurtigere ind på arbejdspladsen end tidligere. Det er afgørende at blive klædt på til fremtidens krav. Derfor fylder uddannelse meget i vores krav, siger Mads Andersen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*