Nyt koks hos KMD: 50.000 kontanthjælpsmodtagere ramt af fejl

Nu er der igen sket en systemfejl hos KMD. Den har betydet, at 50.000 danskere i weekenden fik at vide, at deres kontanthjælpssats skulle ændres. Flere fik besked om, at de ville gå ned i ydelse.

Det bekræfter KMD over for Avisen.dk. I et skriftligt svar skriver KMD’s kommunikationschef Christoffer Hellmann, at fejlen skete fredag.

“Den er opstået som følge af en opdatering af it-systemet fredag, og den er beklageligvis ikke blevet opfanget i vores tests. Fejlen består i, at der er angivet en forkert kontanthjælpsloftsats i brevet til borgerne,” skriver han til Avisen.dk.

Mange blev nervøse
Hos mange af de kontanthjælpsmodtagere, der fik at vide, at de fremover skulle klare sig for mindre om måneden, skabte brevene en del panik.

Det fremgår af kommentartråde i flere Facebook-grupper blandt andet i gruppen “Næstehjælperne”. Avisen.dk har også modtaget en stribe henvendelser fra frustrerede borgere, der har modtaget de forkerte breve i weekenden.

En af dem, der modtog et forkert brev, var en enlig mor med to børn. Som enlig forsørger til to børn plejer hun at få 15.554 kroner i samlet hjælp.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*